24 лютого 2022 року у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України Указом Президента України № 64/2022 введено воєнний стан.

Відповідно до рішення уряду, українці, які живуть у регіонах, економічна діяльність яких тимчасово зупинена внаслідок проведення бойових дій, можуть отримати одноразову матеріальну допомогу у зв’язку із втратою частини доходу у розмірі 6 500 грн.

Допомогу отримують наймані працівники підприємств та компаній, що працюють офіційно, та ФОП 1-4 груп, що проживають у таких регіонах: Чернігівська, Сумська, Харківська, Херсонська, Миколаївська, Запорізька, Донецька, Луганська, Житомирська, Одеська, Волинська, Дніпропетровська, Київська та у місті Київ.

За словами міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, кошти можна витрачати без обмежень, а також знімати в банкоматах або перераховувати на інші картки.

Концерн «МТМ» є об’єктом критичної інфраструктури та забезпечує наше місто послугами з постачання теплової енергії та гарячої води 24/7. За словами Міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова сплата за комунальні послуги є в сьогоднішніх умовах великою допомогою та підтримкою комунальних служб, які працюють зараз у надскладних обставинах і потребують ресурсів.

Запоріжці, які не встигли витратити свої гроші з картки “єПідтримка”, можуть оплатити цими коштами комунальні послуги. Це стосується і 1000 гривень за вакцинацію, а також і 6500 – допомога від держави під час війни.

Як отримати допомогу від держави

1. Зайдіть в мобільний додаток “Дія”

2. Виберіть в меню “послуги” – “єПідтримка”.

3. Натисніть “Отримати допомогу”.

4. Гроші надійдуть на ваш рахунок протягом 10 днів.

Як оплатити комунальні послуги карткою єПідтримка

1. Виберіть один зі зручних онлайн-сервісів для оплати комунальних послуг

2. Вкажіть суму до оплати

3. Внесіть реквізити картки єПідтримка

4. Підтвердить платіж

До 1 квітня у відділеннях Укрпошти можна оплатити комунальні платежі зі знижкою 50% на комісію.