З метою своєчасної підготовки та перевірки теплового господарства споживача до опалювального періоду 2023/2024 років, згідно «Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду», затверджених наказом №620/378 від 10.12.2008 р.  Концерн «Міські теплові мережі» до 01.09.2023 року закінчить основні ремонтні роботи на магістральних та розподільчих мережах та продовжить заповнення теплових мереж.

            До початку опалювального періоду усі внутрішньобудинкові мережі тепло споживання будівель повинні бути заповнені хімічно  очищеною  водою  з тиском більше  статичного  на  0,5  кгс/кв.см. Щоб підтримувати тиск більше  статичного, Концерн «Міські теплові мережі» включає насосне обладнання на котельних, що обумовлює збільшення  енергозатрат підприємства.             Враховуючи вищезазначене, закликаємо голів ОСББ, ЖБК, управителів та співвласників багатоквартирних будинків активно долучатися до заповнення внутрішньобудинкових мереж починаючи з вересня 2023 року.

            Незаповнені внутрішньобудинкові мережі під час початку опалювального періоду призведуть до наднормового збільшення витрати хімічно очищеної води на підживлення та, як наслідок, до аварійних зупинок котельного обладнання.

При заповненні внутрішньобудинкових систем, блінди, встановлені перед гідравлічними  випробуваннями мереж на щільність  та  міцність, згідно приписів, повинні бути зняті.

Нагадуємо, що визначення стану готовності теплових господарств споживачів до опалювального періоду оформлюється актом готовності, у відповідності до додатків до «Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду» від 10.12.2008 року №620/378.

Голови ОСББ, ЖБК, інші управителі та співвласники багатоквартирних будинків м. Запоріжжя, повинні підготувати  свої будинки до опалювального періоду, оформити акти готовності теплового господарства та надати їх до Концерну «Міські теплові мережі» для перевірки за адресою бульвар Гвардійський, 137.