про намір здійснити коригування діючих тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання, послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води Концерну «Міські теплові мережі»

Рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради від 22.12.2022 року №531 для Концерн «МТМ» було встановлено економічно обґрунтовані тарифи на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, а також тарифи на послугу з постачання теплової енергії та постачання гарячої води. Розмір та структура діючих тарифів наведені за посиланням.

Протягом дії встановлених тарифів відбулись зменшення ціни на постачання природного газу для категорій «інші споживачі» більш ніж в 2 рази: врахована в тарифі 31 937,92 грн/тис.м3, в проекті змін 13 658,33 грн/тис.м3 (Постанова КМУ від 22.08.2023р. №896).

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 1 червня 2011 р. № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на комунальні послуги» у разі зміни протягом строку дії тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води, обсягу окремих витрат, пов’язаних із провадженням ліцензованої діяльності та наданням комунальних послуг, з причин, що не залежать від ліцензіата (суб’єкта господарювання), зокрема збільшення або зменшення податків і зборів (обов’язкових платежів), мінімальної заробітної плати, прожиткового мінімуму, орендної плати та амортизації, підвищення або зниження цін і тарифів на паливно-енергетичні та інші матеріальні ресурси, зміни обсягу фінансових витрат, складової частини планованого прибутку, може проводитися коригування тарифів. Керуючись зазначеною нормою Концерн «МТМ» розрахував коригування тарифів та відповідних комунальних послуг.

Керуючись п. 2, 3, 5 розділу II наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05.06.2018 №130 Концерн «МТМ» інформує споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги шляхом перегляду окремих складових тарифу:

Структура проекту тарифів за посиланнями (додаток ч1,, додаток ч2,, додаток ч3,, додаток ч4,).

Загальний розмір тарифів та відсоток зміни за посиланням (додаток)