На виконання Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» та у рамках підготовки до опалювального періоду Концерн «МТМ» продовжує виконувати роботи з встановлення комерційних приладів обліку теплової енергії на житлових будинках м. Запоріжжя. Наразі близько 90 житлових будинків залишаються не оснащеними комерційними приладами обліку теплової енергії, включаючи житлові будинки де прилади обліку було вкрадено або не підлягають ремонту.

На жаль, останнім часом почастішали випадки крадіжки приладів обліку теплової енергії. Тільки за міжопалювальний період було викрадено 40 приладів обліку.

Неодноразово Концерн звертався до керуючих компаній та ОСББ з вимогами посилити виконання антивандальних заходів, адже відповідно до Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» відповідальність за збереження і цілісність вузлів комерційного обліку покладається на власника(співвласника) будівлі(її частини), в якій вони встановлені, або за договором на визначену власником (співвласником) іншу особу.

На жаль, на теперішній час не всі приміщення, де Концерн планується відновити прилад обліку теплової енергії, обладнані всіма заходами, направленими для запобігання повторних крадіжок приладів.

Для 100%-ого оснащення житлових будинків приладами обліку теплової енергії в опалювальному періоді 2023-2024рр, а також проведення нарахувань за спожите тепло виключно за показами приладів обліку, звертаємось до всіх споживачів теплової енергії з проханням посприяти у посиленні виконання антивандальних заходів, насамперед заходів щодо запобігання несанкціонованого доступу до приміщень де встановлені прилади обліку.