З 17.04.2023р. Концерн «МТМ» буде проводити планові гідравлічні випробування теплових мереж на міцність та щільність трубопроводів, запірної і регулюючої арматури пробним тиском.

На час проведення випробувань теплової мережі тиском теплові пункти і системи теплоспоживання повинні бути надійно відключені.

У зв’язку з цим Концерн «МТМ» наголошує на необхідності виконання заходів, які мають запобігти пошкодженням внутрішніх систем опалення, затопленням приміщень і заподіянню шкоди життю або здоров’ю людей згідно технічного припису.

ТЕХНІЧНИЙ ПРИПИС

Відповідно до вимог «Правил технічної експлуатації тепловикористовуючих установок і теплових мереж» та у звꞌязку з проведенням планових випробувань, ремонтних і профілактичних робіт основного та допоміжного обладнання теплових мереж, Концерн «Міські теплові мережі» з 17.04.2023р. буде проводити планові гідравлічні випробування теплових мереж на міцність та щільність трубопроводів, запірної і регулюючої арматури пробним тиском.

Випробуванню підлягають всі зовнішні мережі і теплові вводи на будівлі (до елеваторних вузлів).

Для уникнення пошкоджень внутрішніх систем опалення та затоплення приміщень і заподіяння шкоди життю або здоровꞌю людей Вам необхідно:

1.         Встановити на першій засувці перед елеваторним вузлом металеві заглушки на подавальному і зворотньому трубопроводах з боку вводу теплоносія (ПТЕТУіМ п.6.3.60).

2.         Перевірити наявність металевих заглушок або оглядового розриву на подавальному і зворотньому трубопроводах з боку вводу теплоносія на бойлерних установках.

3.         У період проведення випробувань організувати спостереження за тепловими мережами, що знаходяться на Вашому балансі і транзитними трубопроводами, що проходять по підвалах Ваших будівель.

4.         Забезпечити доступ представникам Концерну «Міські теплові мережі» в усі приміщення будівель, що належать Вам і через які проходять теплові мережі, незалежно від їх балансової належності.

5.         При виявленні витоку теплоносія телефонувати до міського Контакт-центру 15-80.

6.         Металеві заглушки встановлюються на весь міжопалювальний період до моменту початку опалювального періоду 2023-2024рр.

У разі невиконання цього припису, Концерн «Міські теплові мережі» не несе юридичної та матеріальної відповідальності перед споживачем за будь-які наслідки випробувань згідно до діючого законодавства України.

У разі внесення змін, дата випробувань буде повідомлена додатково.

Адміністрація Концерну «Міські теплові мережі»